zaterdag 20 september 2014

School Spirit

Hallo en welkom op mijn 'nieuwe' blog.
Ik ben overgestapt op blogger omdat ik hier ook foto's kan plaatsen, tekst kan opmaken en omdat het smartphone en tablet vriendelijk is.


Mn eerste paar weken school zitten er al weer op. Ik ben weer redelijk gewend aan de Amerikaanse way of life. Ik zal wat vertellen over mn vakken en school in het algemeen.

Momenteel volg ik de volgende vakken:
  • Advertising and Promotion
    • Alles over adverteren, reclame en marketing
  • Intro to Global Business
    • Internationaal zaken doen, wat voor regels, politieke en economische factoren zijn er?
  • Human Resource Management 
    • Personeel aannemen, interviewen en regelgeving
  • Public Speaking 
    • Speeches en toespraken maken en oefenen. 
  • Multinational Management
    • Wat voor culturele factoren spelen er als je internationaal zaken doet of in een multicultureel team werkt, waar moet je op letten? 
Daarnaast ben ik lid van AdClub, een studenten organisatie van studenten met een Marketing of Advertising specialisatie. 


Ik heb niet heel veel lessen. Maandag en Woensdag maar een uurtje, Dinsdag en Donderdag een volle dag. That's it. Sommige lessen duren wel 2,5 uur. Er is meer huiswerk dan in Nederland. En lessen zijn minder interactief (meer luisteren, minder doen) dus dan is 2,5 soms wel erg lang. 

Er worden hier geen cijfers maar letters gegeven: A - AB - B - BC - C - CD - D - DE - E - F 
De norm is dat je B of hoger haalt. Dat is met goed studeren, opletten en huiswerk maken makkelijk te doen. Leraren beslissen hier je cijfer niet op een paar testen en een examen dat voor 50% mee telt. Vaak wordt je eindcijfer bepaald door aanwezigheid, participatie, opdrachten, huiswerk, weekelijkse quizzen (vaak 15 multiple choice vragen over het hoofdstuk) een midterm- en endtermexamen. Die tellen vaak maar voor 20% mee. Het is dus makkelijker om je slecht punt op te halen, omdat het veel meer verspreid is over verschillende dingen. 

Boeken zijn verschrikkelijk duur. Ik heb een boek van $200 en dat is eerder regelmaat dan uitzondering. Ze zijn groot en lomp en hebben vaak opdrachten in het boek zelf. (Niet zoals in Nederland vaak leesboek en werkboek). 


Ik heb het in mn vorig blog al een beetje gehad over de campus. Het is eigenlijk een klein dorp dat volledig gerund word door de universiteit en studenten. In Amerika is het is erg duur om er te studeren, maar vaak je krijgt er redelijk veel voor. 
Zo is er namelijk een gratis fitness ruimte met zwembad, basketbalzaal, voetbalzaal, squash ruimte, gewichtheffen en meer. 
Alle sport evenementen zijn gratis, openbaar vervoer op de campus (de school heeft eigen bussen die rond rijden) en in Kalamazoo (stadsbussen) zijn gratis. 
Er is op veel school evenementen gratis eten en drinken. Er is een healthcenter met apotheek en een kantoor waar mensen je gratis helpen met je CV of onderzoek paper (zeer handig als je buitenlands bent). Daarnaast zijn zaken zoals administratie en student services en helpdesks goed en professioneel. Er is zelfs een heel politiekorps voor de universiteit. Leraren zijn echt professionals en hebben jaren werk-ervaring. De klaslokalen zijn modern. Zo hebben ze recent in het gebouw voor business studies een 'exchange' gemaakt. In de hal en in het lokaal hangt een scherm met de laatste beurs koersen.




Een panorama van de campus

Met ongeveer 1700 buitenlandse studenten uit meer dan 100 landen is WMU een erg internationale school en daar zijn ze trots op! Internationale studenten worden in de eerste weken extra begeleid en gemotiveerd om mee te doen in activiteiten  Vanaf jaar 1 worden Amerikaanse studenten gemotiveerd om een semester in het buitenland te studeren of met de school op reis te gaan. Ook is er een internationaal markt waar buitenlandse studenten gerechten van thuis bereiden en vertellen over de cultuur. In oktober is er een informatie beurs voor Amerikaanse studenten waar ik de Hogeschool Utrecht zal vertegenwoordigen. 

Iemand vroeg me hoe het werkt met eten op de campus. Op de campus zijn verschillende 'dining halls', plekken waar je kunt eten. Ze swipen je studenten kaart en je kunt naar binnen. Hier kun je vervolgens onbeperkt eten en drinken. Wat hebben ze dan zoal? Dat verschilt een beetje 's ochtends van toast tot donuts en 's avonds van gegrilde kip tot pasta. Het ligt er aan naar welke hall je gaat, maar overal kun je wel iets lekkers vinden. Er is redelijk veel fastfood. En -net zoals in restaurants- gratis refills (je glas vullen met drinken, vaak frisdrank). Maar er zijn ook dining halls met grote salade bar en fruit afdeling, je kunt zelf kiezen. 

Ik ben net terug van een weekend in Chicago, daar over binnenkort meer. 

Ook wil ik het meer over de Amerikaanse cultuur en politiek hebben; Hoe zit dat nou met al die wapens? Is iedereen echt zo dik en hoe komt dat? Waarom weten ze niets over de rest van de wereld? etc.etc.  

Als er dingen zijn die jullie graag willen weten, dan hoor ik het graag! 

Groetjes, 
Stefan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten